6 valper født 22.7.15   2 tisper og 4 hanner  ( alle solgt).

Interesserte valpekjøpere bes ta kontakt på mail med litt informasjon om deg selv og hvilke mål du har med en valp fra dette kullet. En tispevalp skal beholdes og det vil bli valpesamlinger med oppfølging av valpekjøpere som ønsker det første året.

18. mai ble ES Rotvelta`s Ifv Coccos Chanel NO35756/12 (Østkystens Vito-NJCh Vuomas Fresia fra Raisa) parret med NJCH Smølarypa's Texas Hold'em NO37940/11 (Gallok`s Kustus - Bjønnålia`s Saga) til Cato Jonassen. En hannhund som gjennom sitt første kull har vist at han avler veldig godt.

Det vektlegger solide linjer med godt gemytt og god helse, deretter dresserbarhet og viltfinnerevne. Fuglebehandlingen er en meget viktig egenskap noe både Coccos og Texas innehar samt at begge hundene er friske til å reise fugl.

Coccos har vært et meget stort talent som unghund, er lettdressert og har fuglearbeid med villig/djerv reis. Dessuten har hun en av og på knapp som gjør at hun er stille og rolig inne - men setter du på jaktdekkenet er det «andre boller».

Når hun gikk over i AK har hun vært litt mer ujevn i starten. Har også en uerfaren eier og fører, men sammen har de vist bedre og bedre takter ut over i sesongen 2014. Vintersesongen 2015 har vi bare gått og ventet på løpetiden.

Hun har med seg premier i uk 2 x 2UK samt 2x1 UK hvorav en 1UK i kvalifisering til Forus Open. I AK har hun til nå fått med seg 2x2 AK. Coccos har Excellent på utstilling. Coccos har HD A, PRA bærer (og derfor har vi valgt en hannhund som er fri).

Smølarypas Texas Hold`m kommer fra gode linjer hvor de er kjent for å reviere godt, finne sine fugler og ta vare på sine sjanser. Det er ofte god bredde med flere gode jegere i kullene.

Siste helgen i vintersesongen i år ble en kanon avslutning for Cato Martin Jonassen som vant Grotiliprøven til Norsk Gordonsetterklubb i helga med Smølarypa's Texas Hold'em. Texas vant kvalifisering (1.VK) med to fuglarb. I finalen var Texas helt suveren og mestret fuglen 4 ganger og søket var sterkt. Dette resulterte i 1 VK m/CACIT og dermed var Norsk Jaktchampion et faktum.

På søndagen så stilte Cato Valera's Gorbi som er etter Texas som fikk 1.AK i samme terreng som faren vant 

Texas er en paringsvalp som Cato tok etter sin egen NJCH Gallok's Kustus som ble paret med NJCH Bjønnålia's Saga, oppdrettere er Wenche Farstad og Keijo Salmela. Texas er fra et kull på 8 valper hvor 6 er jaktpremiert.

Texas har 2 kull etter seg. Et med Tiurfoten's Siri til Anne Christine Øvergård og Petter Steen hvor Cato har tatt en paringsvalp Valera's Gorbi som nå fikk 1.AK. Grobi fylte 2 år i mars og var godt premiert i UK med 3.UK, 2.UK, 2x1.UK, 4.pr Derby kval, 3pr. Derby Semi. Kullsøskene til Grobi har også gjort det veldig godt hvor Petter har fått 1.AK på Ing-Vill som hadde følgende premier i UK: 2x3.UK, 2x2.UK, 1.UK, 2pr. Derby Semi. og 5.pr Derby finale. Sir Jackpot til Trygve Moen fikk 2.AK i helga som også har flere premier fra UK, 3x2.UK og 2x1.UK. Det siste kullet til Texas med med Femundsmarkas Easy til Odd Harald Sundet har fylt 1 år i mars hvor Femundsmarkas Gunhild Sundet til Torgeir Waage Tronslien og Femundsmarakas Perle til oppdretter Odd Harald Sundet begge fått en 2.UKpå senvinteren..

Texas har 3 starter i UK hvorav det ble 2 x 1 UK på Kongsvoll og 1x1 UK på Hamar. Startet så 2 ganger i AK som gav 2 AK i Femund og 1 AK på Geilo. Texas har ca 60% premiering i VK med 1 VK m/Cacit som beste resultat. Texas har fra tidligere 2 kull hvor det første hadde 3 avkom i Derby og to av de i finalen.

Texas har Excellent på utstilling.  HD A, CL fri og PRA fri.

Ønsker du mer informasjon om hundene kan du kontakte tispeeier : Anne Mette på tlf 905 96 166 eller hannhundeier Cato på tlf 913 85 989