ALLE VALPENE ER SOLGT.

Vi venter valper ca 10 mai mellom NJ(K)CH Ullekalv Si-Frøken og NORDJV-15 Munkefjellets Vill Iver våren 2017. Det forventes meget gode jakthunder med utmerket pels og gemytt, og valpekjøpere med erfaring fra jaktprøver vil bli prioritert. Det vil bli god oppfølging av valpekjøperne med samlinger det første året.

Frøken er ei yndig og lett vorstehtispe (ca 59 cm) med elegant løpesett og en naturlig evne til å ville samarbeide. Hun er meget lettført med en herlig reviering som gjenspeiler et meget godt  høyfjell og lavlandsøk og god kontakt i skogen. Hun har vært lettdressert og har ennå til gode å gå etter i fuglesituasjoner. Hun har noen fantastiske fuglearbeider som man bare kan få gåsehud av å se på.

Frøken har HD-status A, vW.fri,ar en fantastisk pels og excellent på utstilling. Frøken er snill og grei med alle hun møter på sin vei. Hun stilte på FCI-prøve i Kroatia kun 14 mnd gammel og oppnådde Excellent. Litt mer ustabil i starten av sin jaktkarriere på høyfjell som resulterte i en 3UK og 3 AK.

Har senere utviklet seg ti å bli en fremragende jeger og har bevist det ved å bli premiert på både apport, høyfjell, lavland og skog i 2016. Hun har i år 2AK høyfjell, 1 AK lavland og skog og debuterte også i VK på lavland i år med 3VK. Deltagelse på Strhårlaget i NM Lavland og kronen på verket med sølv i NM Skog.  Kåret til Årets vorstehhund i norsk vorstehhundklubb i 2016.

I hennes første kull som blir 2 år i april er det pr. idag to som er stilt på jaktprøve og begge er premierte. Jentenes Wanni er stilt i Norge med 2 x 2UK lavland. Jentenes Gitte er stilt i Sverige med 4 første premier hvorav 3 med 9 på felt. Årets strihårtispe i Sverige. Ellers er 6 av 7 sjekket HD status og alle er fri. Det meldes om gode jegere med godt gemytt og prima pels.

Vill Iver er en trivelig hund med ett meget godt gemytt. Går godt i lag både med tisper og hannhunder. (Står til daglig i hundegård med to andre hanhunder). Iver er litt under middels stor hannhund (61 cm ) med mer eller mindre helt vedlikeholdsfri pels med godt med barter. Han er arvelig vW fri og er HD fri med B hofter. Han er premiert på høyfjell vinter og høst, apportprøve og utstilling

Han har:

  • 2 x 1. UK høyfjell vinter
  • 1 x 1. UK høyfjell høst
  • 1 x 2. UK høyfjell høst

I tillegg kom han til semifinalen i Norsk Derby 2016 og ble nr. 2 i Rukan Grand Prix 2016, som er et utholdenhetsløp for unghunder: 5 x 1. UK apport og 1 x 2. UK apport

På utstilling har han 2 x CERT. Han er godt vinklet, kraftig kropp, er godt muskelsatt og har sterke poter. Han har aldri vært skadet. Han ble av disse resultatene kåret til Årets unghund i norsk vorstehhundklubb og Årets unghund allround i vorstehcupen.

Iver er fortsatt ung, men det som så langt har vært en av hans sterkeste sider er hans viltfinnerevne og hans “stayer”-evne. Det er alltid gøy å gå med han for han er flink til å finne fugl og er utholdende. Det er sjelden å se han bli sliten ute i terrenget. Han har stor fart og et stort format i fjellet.

Hjemme er han snill og rolig. Ikke noe stress, og er glad og leken. Aldri ødelagt noe i huset eller i buret. Han har vært meget lettdressert på “husdressur” og har vært en enkel hund å lære apport.

Hans svake sider er at han kan være litt egen i fjellet. Han er en sterk hund og kan til tider bli noe åpen. Siden han er så grei hjemme, har utfordringen vært i fjellet. Prøvd litt i skogen i høst og der tilpasser han søket sitt mer og mer etter hvor tett det er. Nå er han over i voksenklassen og “ Iversen” har nå begynt på “sittskolen”. Frem til nå har det kun vært nødvendig å kalle ham inn når fuglen går.

Det forventes meget gode jakthunder med utmerket pels og gemytt, og valpekjøpere med erfaring fra jaktprøver vil bli prioritert. Det vil bli god oppfølging av valpekjøperne med samlinger det første året.

Ta kontakt på telefon 924 35 771 eller til hannhundeier Ellen-Marie Imshaug  976 83 330, eller send en mail og fortell litt om deg selv og ønske om hund. Følg oss også gjerne på vår facebookside hvor vi legger ut bilder og mer informasjon underveis.

Les mer om våre hunder og oppdrett under menyvalget Oppdrett.

 

NJ(K)CH Ullekalv Si-Frøken - reg. SE57797/2011 (Sara – Ustvedtmarkas Baktus) og NORDJV-15 Munkefjellets Vill Iver reg. NO54999/14 (B Ronja – C.I.B NORD UCH NJ(K)CH N SE JCH Stakkhaugen Faio)