8 valper født 25.mars, 5 tisper og 3 hanner. Alle solgt. Følg kullet på vår FB side.

Da har vi hatt besøk av  NO47748/16 Ruovdi og gjennomført parring 20.januar. Rouvdi er en spennende ung hannhund som har vist flotte resultater i starten på sin jaktkarriere. Ruovdi er etter Ruggugglans Buffy og Munkefjellets Mjølner. Vi tror han vil passe godt til vår Bøgeskovens Katla DK094161/2013. Hvis alt går etter planen blir valpene født i slutten av mars.

Ruovdi er en unghund som i løpet av sine 19 mnd’er har oppnådd 1UK apport, 1UK høyfjell høst, 2x1UK lavland og finaleplass i Forus Open. Han er litt under middels stor hannhund (61 cm ) og har HD-status A.

Som eiere er vi svært godt fornøyd med Ruovdi som familiehund, prøvehund og jakthund.

I sin første rypejakt, høsten 2017 i Kautokeino, presterte han på et meget høyt nivå. Vi opplevde RIOS i alle situasjonene, og i støkksituasjoner satte han seg og ventet på skytter. Han fikk ikke lov til å apportere rypene, det venter vi med til tidligst neste høst. Han viser gode takter på skog, og det er felt skogsfugl i kontrollerte situasjoner for han.

I hjemmesituasjonen er han omgjengelig og snill. Enkel å ha med å gjøre. Gemyttet er etter vår mening utmerket. Han var en fantastisk onkel for vår LV Trixie’s valpekull. Han er nesten lydløs, men i konkurranser er han ivrig og maser noe uten at det er plagsomt/sjenerende (er nok konkurranseinstinktet som slår inn).

Ruovdi har en problemfri pels som er utmerket i snøen. Han må nok nappes/pyntes på 1 gang i året, så langt har vi nappet han 1 gang. Han elsker å jobbe, noe vi merker under snørekjøring og i dressurarbeidet. Han har blitt den gode gutten vi håpet på.

Den 28.januar stilte han på utstillingen på Raufoss men etter mye trening i vinter, løpske tisper både på hjemmefronten og her hos oss i Fredrikstad var han ganske tynn. Men allikevel en meget god kritikk med VeryGood som resultat.

 

Bøgeskovens Katla - DK 09416/2013 (Atlas - Bøgeskovens Frigg). En meget interessant tispe som ble valgt fordi jeg ønsket å få tilbake litt av den stabile jaktlysten som også Tussa hadde etter Stubbestulens Krutt (morfar).

Kullet til Bøgeskovens Frigg (mor) holder et meget høyt nivå jaktmessig i Danmark og har flere topphunder,- bla Bøgeskovens Gus som har avlet meget godt med flere tisper i Norge.  Det er mye fart og spenning også i Katla og hun har vært lettdressert og har et fantastisk gemytt. Hun er like vakker inni som utenpå.  På utstilling har hun 3 CERT med BIM og BIR.  Har HD-status A.

På sine 4 starter i UK har hun  2 x 3 UK og 1 x 2 UK . Har også 1 UK apport og 2 AK apport.

Dessverre fikk Katla en kneskade da hun var 2 år hvor hun fikk en kvist inn i kneet under søk. Sist vinter tok hun og hennes "søster" en tur på egenhånd og Katla ble påkjørt av en bil i høy hastighet. Det endte med lungekollaps som hun heldigvis nå er helt frisk fra.  Det har imidlertid tatt litt tid å få henne tilbake i form  igjen etter skadene og etter påkjørselen har hun blitt litt mer ustabil i jaktprøvesammenheng,  men en 2 AK på Rørosprøven i vinter og en 2 AK i høst viser at hun er på vei tilbake til det nivået vi vet hun kan prestere. 

Det forventes meget gode jakthunder med utmerket pels og gemytt. Er du nybegynner som synes både jakt og jaktprøver høres spennende ut, ikke nøl med å ta kontakt. Det vil bli god oppfølging av valpekjøperne med samlinger frem til valpene er 2 år.

Ta kontakt på telefon 924 35 771 eller til hannhundeiere Knut og Eli på telefon 902 22 115/ 905 22 102 eller send en mail til  og fortell litt om deg selv og ønske og mål med din hund. Følg oss også gjerne på vår facebookside hvor vi legger ut bilder og mer informasjon underveis.

 

Se mer om våre hunder og oppdrett under menyvalget Oppdrett.

 

Bøgeskovens Katla - DK 09416/2013 (Atlas - Bøgeskovens Frigg) og Ruovdi NO47748/16 (Munkfjellets Mjølner-Ruggugglans Buffy)