Jentenes DKR (Bøgeskovens Katla DK094161/2013 – Rouvdi NO47748/16), er en hund med mye energi og høy jaktlyst. 

Hun har noen fantastiske innganger og en vanvittig nese til å finne fugl. Allerede første høsten da hun kun var 6 mnd hadde hun fuglearbeid på tiur, orrfugl og rype under jakta.

Hun er en morsom hund med stort pågangsmot og vilje. Noen ganger lurer jeg på om hun kan være litt for smart da hun løser oppgaver litt raskere enn jeg er forberedt på, så alt går ikke helt etter den treningsboka som jeg har brukt tidligere. Hun er en liten utfordring treningsmessig men har et fantastisk gemytt, flott pels, excellent på utstilling og har HD A.  

På grunn av Covid-19 har det blitt få prøvestarter og litt begrenset med trening da vi i store perioder ikke har fått reise på fjellet og trene. Men vi klarte å få til en 3 UK på høyfjell og nå i høst en 1 AK på lavland. 

Tussa har utviklet seg til å bli en eminent jeger med en sikker nese for fugl. Hun har også en evne til ikke å stresse seg opp i fuglesituasjoner eller om det blir for mye fugl og skyting rundt seg. Hun står sjeldent tomt og reiser presist og djervt. Ro når fuglen flyr har vi også fått på plass. 

Nå er det bare å få litt mer erfaring og så må vi få i gang apporten igjen. Apportbeviset er i boks med tørket rype, så nå gjelder det å få tilbake varm fugl hel og ikke oppspist. Så nå må alle metoder prøves slik at dette blir en oppgave til glede for begge. 

 

Fakta

Jaktprøver

Utstilling

 NO41164/18
 Mor: Bøgeskoven's Katla
 Far: Rouvdi
 Eier: Lone Gudim
 Høyfjell høst
 3UK
  Exc. JK 2JKK
 

Lavland 

1 AK